Trebåtentusiaster

Sonja

therese-2

Eier: Peter Alexander Hansen

Havn: Horten

Båt: Regattasnekka Sonja av 1934

therese-1

Sonja Regattasnekke, bygget i Horten i 1934

Regattasnekke bygget i Horten i 1934, lengde 23 fot og båten er bygget i senvokst furu med eikspant, dollbord og Oregon pinedekk. Hytta i eik. Båten hadde originalt en Sleipner 5 – 7 HK men denne ble skiftet i 1967 med en Sleipner 7 – 11 HK 1967 som fortsatt fungerer godt.

Det ble bygget 2 like og det er bilder av originalene i klubblokalene til HMF (Horten Motorbåtforening. Det var kun tre-snekker i Horten den gang og disse to ble bygget som regattasnekker og de kjørte propellvannet av alt annet i Horten i 1934. Navnet var Sonja og bærer fortsatt navnet Sonja som var datter av bygger og eier.

sonja-01

sonja-02

Her er snekka Sonja på vei nordover gjennom Hortens kanalen, fantastisk fartøy fra 1934.

 sonja-03

sonja-04

Jenter på tur med snekka Sonja, legg merke til hekken som er spesiell regattakrysser.

 sonja-05

sonja-06

Her på vei ut i Horten Indre Havn

 sonja-07

sonja-08

Snekka Sonja ble på 1960 tallet solgt til familien Jackobsen som drev Fylling Båt & Motor som også, for dere som husker det, drev bensinsalg og motorreparasjoner og salg i Fyllinga Havn i Horten.

 sonja-09

sonja-10

Familien som først hadde Sonja resite den gang på sørlandsferie med fem personer om bord hver eneste sommer. Det var den gang vanlig at flere familier dro i lag med flere snekker. Nåværende eier har snakket med denne nå utdøende generasjonen som forteller om hvilke kvaliteter disse båtene hadde og hvor fint de hadde det den gang. De gjenlevende nikker anerkjennende når de kommer forbi under vårpussen og de drar på smilebåndet og nikker når de ser Sonja passerer gjennom Hortenskanalen. Undertegnede er sikker på at de da neste natt drømmer om tidligere tider og gode opplevelser.

 sonja-11

sonja-12

Snekka Sonja ble i alle år flittig benyttet til fiske i Oslofjorden og først eierfamilie samt, Bjørn og Sigurd Jackobsen har fisket mer makrell siden 1934 enn hva som kommer inn i Oslofjorden pr år nå i 2012 !

sonja-13

sonja-14

Gallery
rosa-2
KONTIGENT
Husk og betal din kontingent på kr 200, med en gang, det letter vårt administrative arbeid! Konto 7159 05 36169 og husk å skrive på ditt navn og båtnavn!
INFO OM BÅTER
Send informasjon og bilder om båtene deres til: unni@zesting.no Ta med navn på Båten (selvsagt)- navn på Skipper - navn på Matros (er)- Havn - teknisk informasjon om båten - historie - og BILDER. Litt er bedre enn ingenting!
Går det – så går det!